Autor: Rivo Sarapik • 15. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink jälle kahjumis

Tallink Grupi kolmanda kvartali käive ja tulu reisija kohta küll kasvasid, kuid kulude pool kasvas veelgi kiiremini ning vastu tuli võtta 144% suurem kahjum kui aasta tagasi.

Kontserni auditeerimata konsolideeritud müügitulu käesoleva majandusaasta kolmandas kvartalis oli 209,5 miljonit eurot, mida on 7,1 miljonit eurot ehk 3,5% rohkem kui eelmise majandusaasta kolmandas kvartalis, teatas Tallink börsile.

Võrreldes eelnenud majandusaastaga kasvas kaubaveoteenuste müük 4,2 miljonit eurot ehk 17,1% ning piletitulu 2,6 miljonit eurot ehk 5,2%. Piletitulu reisija kohta suurenes 1,9 euro võrra ning restoranide ja poodide tulu reisija kohta 1,1 euro võrra, mis on vastavalt 8,1% ja 2,0% rohkem kui aasta tagasi.

Siiski ei ületanud Tallinki müügitulude kasv kolmandas kvartalis sama perioodi kulude kasvu, mille tulemusena suurenes kahjum firma tegevusest kolmandas kvartalis võrreldes eelmise majandusaasta sama kvartaliga.

Kõige enam mõju kulude kasvule avaldas suur kütusehinna tõus. Kontserni kütusekulud suurenesid majandusaasta kolmandas kvartalis võrreldes eelmise majandusaasta kolmanda kvartaliga 10,3 miljoni euro võrra.

Tallinki EBITDA kasum oli 22,7 miljonit eurot ehk 24% vähem, kui aasta tagasi. Firma kolmanda kvartali auditeerimata konsolideeritud puhaskahjum küündis 7,3 miljoni euroni, samas kui aasta tagasi teeniti 3 miljonit eurot puhaskahjumit.

Majandusaasta esimese üheksa kuuga on Tallink teeninud 15,6 miljonit eurot puhaskahjumit. Aasta tagasi samaks ajaks teenis ettevõte 20,6 miljonit eurot puhaskahjumit.

Tallink teenindas kolmandas kvartalis kokku 2 098 356 reisijat, mida on 2,7% vähem kui eelmisel majandusaastal samal ajal. Reisijate arvu langusele avaldas mõju kampaaniate ja pakkumiste taktika erinevus teise ja kolmanda kvartali kuude vahel, teatas juhtkond.

31. mai seisuga on firmal raha ja raha ekvivalente 49,63 miljonit eurot ning nõudeid ostjate vastu 42,34 miljonit eurot. Intressi kandvaid lühiajalisi võlakohustusi on Tallinkil 118 miljoni ning võlgu tarnijatele 94 miljoni euro eest.

Pikajalisi intressikandvaid võlakohustusi on Tallinkil mai lõpu seisuga 916 miljoni euro väärtuses. Jaotamata kasumit on firmal kokku 173 miljonit eurot.

Investorite esialgne reaktsioon Tallinna börsil on suhteliselt leige olnud. 104 000-eurose käibe juures on aktsia hind kella 10:20 kukkunud 0,55%, 0,724 euroni.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077