Autor: Katre Pilvinski • 4. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air toob Boeingu Vilniusest Tallinna

Tingituna kütusehindade kasvust on Estonian Airi Vilniuse Amsterdami ja Stockholmi liinid kahjumis ning lennufirma toob neid liine teenindanud Boeingu Tallinna.

Estonian Air toob Vilniuse lennujaamas Amsterdami ja Stockholmi liine teenindanud Boeing 737-500 käesoleva aasta septembris tagasi Eestisse eesmärgiga suurendada Tallinnast algavate lendude sagedust.

„Meie reisijate hulk Tallinnas on viimastel kuudel suurenenud ligi kolmandiku võrra, mistõttu soovime tihendada lennugraafikut ning lisaks avada uusi sihtkohti,“ märkis Estonian Airi kommertsala asepresident Rauno Parras.

„Oleme Vilniusest alanud lendude täituvusega rahul – saavutasime seal aastaga rohkem kui kümneprotsendilise turuosa, kuid hoolimata suurest huvist ja tingituna kütusehindade kasvust on mõlemad sealsed liinid kahjumis, mida äriettevõttena me endale lubada ei saa,“ sõnas Parras.    

„Poolteist aastat tagasi püsis Leedu lennundusturg mõõnas ning sisenemine madala konkurentsiga turule oli otstarbekas, täna on konkurents Vilniuse lennujaamas aga kordi kasvanud, mistõttu lähtudes suurenenud nõudlusest Eestis muutub lennuki hoidmine Vilniuses põhjendamatuks,“ sõnas Parras. 

„Seega on otsuse taga majanduslik arvestus ja kiire reageerimine turu muutustele, kuid keskkonna paranemise korral pole välistatud, et naaseme tagasi mõlemale liinile,” ütles Parras.

Estonian Airi lennukipark koosneb kokku kaheksast lennukist - kahest Boeing 737-500, kahest Boeing 737-300 ja kahest CRJ900 NextGen tüüpi lennukist. Estonian Air Regionali lennukiparki kuuluvad kaks Saab 340 tüüpi lennukit.

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077