1. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

„Rööpasõbrad“ röövisid Deutsche Bahnilt miljoneid

Terasekartell nimega „Rööpasõbrad“ tekitas oma hinnapoliitikaga Deutsche Bahnile miljonitesse ulatuvaid kahjusid. Kohalik konkurentsiamet on alustanud uurimist 30 isiku suhtes 10 firmas.

Nagu nüüd on selgunud, maksis Saksa riigiraudtee Deutsche Bahn kartellis osalenud firmade hinnakokkuleppe tõttu vähemalt 10 aasta jooksul rööbaste eest miljoneid eurosid rohkem kui oleks mõistlik olnud. Ainuüksi aasta 2006 kahjud olid kuni 100 miljonit eurot.

Kartelliliikmed kohtusid Duisburgi pitsabaaris „Da Bruno“, osalejad kandsid varjunimesid nagu „Hannibal Lecter“, „Vennake“ ja „Domina“. Kartellis osalenud firmade nimesid pole ametlikult nimetatud, kuid Saksa meedia andmetel on kartelliamet võtnud luubi alla Austria terasekontserni Voestalpine tütarfirma Duisburgis, samuti ühe samas linnas asuva ThyssenKruppi tütarfirma.

Autor: Katri Soe-Surén

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077