Autor: Elmar Ots • 20. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakettlennuk viib Pariisist Tokiosse 2,5 tunniga

Airbus konstrueerib ülilennukit, mis lendaks Pariisist Tokiosse kõigest 2,5 tunniga.

Euroopa lennukitootja Airbus loodab uudisagentuuride teatel 2020. aastaks valmis saada ülikiire reisilennuki prototüübi. 50-100kohaline lennumasin ZEHST (Zero Emission Hypersonic Transportation) lendaks neljakordse helikiirusega 32 kilomeetri kõrgusel ehk ligi kolm korda kõrgemal kui tavalennukid ning selle mootorid töötaksid vesinikuga, mistõttu lennuki heitgaasiks oleks kõigest keskkonnakahjutu veeaur.

Liinilende võiks ZEHST siiski alustada alles 2050. aastal.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077