Autor: Fredy-Edwin Esse • 20. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AirAsia teeb rekordilise 17 mld dollarilise tellimuse

Sel nädalal toimuval Pariisi Lennushow'l tuleb kindlasti palju teateid lennukite tellimisest, kuid kõige krooniks peaks saama AirAsia, kes tellib Airbusilt rekordilise 17 miljardi dollari eest lennukeid.

 Lennundusmaailma tegijad kogunevad juba täna Le Bourget lennuväljale ning üldiselt peaks meeleolu olema positiivne, vaatamata kütusehindade tõusule ning majanduse õrnale taastumisele, mis lennundussektorit praegu kummitavad.

Omavahel käib võitlus kahe suure vahel. Koduväljakul ehk Pariisis baseeruv EADS-ile kuuluv Airbus peaks analüütikute hinnangul ületama uute avalikustatavate tellimuste arvult suurkonkurendi Boeingu.

Eile teatas Sunday Times, et AirAsia on lõpetamas tehingut, millega soetatakse 17 miljardi dollari eest 200 Airbus A320 lennukit. Sellisel juhul oleks tegu kõige enam korraga tellitud lennukite arvuga. Lehe sõnul avalikustatakse tehing tõenäoliselt neljapäeval.

AirAsia ja Airbusi esindajad pole kommentaaripalvetele esialgu veel vastanud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077