Autor: Jaana Pikalev • 10. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post: pakimahud on kasvanud 40%

Alates eelmise aasta sügisest on postkontoritesse tellitud pakkide maht kasvanud 40%. Ka e-kaubanduse saadetistel eelistatakse järel käia postkontoris.

„Saadetise tellimisel postkontorisse saab klient nüüd ise valida 350 postiasutuse hulgast lähima postikontori, kust oma pakk kätte saada. Inimesed ei ole enam seotud ühe postiasutusega,” selgitas postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult. "Kui varem oli nii, et elades näiteks Keilas, saadeti pakk automaatselt Keila postkontorisse, siis nüüd saab tellida saadetise enda valitud postiasutusse üle Eesti."

Olulist rolli mängib ka see, et postiasutusest ise saadetise vastu võtmine on muutunud mugavamaks. Viimastel aastatel on kaubanduskeskustes ja kauplustes avatud üle 60 postiasutuse, mis on kaua lahti ja seega saab neid külastada ka pärast tööpäeva lõppu.

„Eraisikute vahel saadetud pakkide osakaal on viimastel aastatel mitmekordistunud. Sellele annab hoogu kasutatud asjade, laste- ja kosmeetikakaupade müük interneti vahendusel,“ lisas Vainult.

Suurematest postimüügikataloogidest või internetikaubamajast saab tellimuse vormistamisel kohe valida saadetise kättetoimetamise kohaks endale lähima postiasutuse, mis võib olla näiteks suvekodu lähedal paiknev postkontor.

2010. aastal saadeti Eesti Posti vahendusel ligi 41 miljonit kirja ning ligi 1,5 miljonit pakki

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077