Autor: Jaana Pikalev • 1. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bussifirma SEBE tõstab bussijuhtide põhipalka  9%

Alates 1. juunist tõuseb ettevõte bussijuhtide põhitöötasu ca 9% võrra. Ettevõtte poolt välja pakutud palgatõus kinnitati 6. mail ETTA SEBE osakonnaga allkirjastatud kollektiivlepinguga.

Muudatus puudutab ettevõtte ligi 400 bussijuhti. Põhitöötasule lisanduvad SEBE bussijuhtidel tulemustasud piletimüügi ning klienditeeninduse eest.

Käesoleva aasta esimeses kvartalis oli Tartu linnaliini bussijuhtide keskmine brutopalk 735 eurot (11 500 krooni). Palgatõusu järgselt on palgatase mitte väiksem kui 775 eurot (12 100 krooni) kuus. Ettevõtte eesmärk on tagada parimatele linnaliini bussijuhtidele vähemalt Eesti keskmine brutopalk (790 eurot).

Kaugliine sõitva bussijuhi brutopalk oli SEBEs esimeses kvartalis keskmiselt 960 eurot (15 000 krooni). SEBE soov on tõsta bussijuhi keskmine brutopalk kaugliinidel vähemalt 1 000 euroni kuus.

„Selleks, et Eestis oleks bussiroolis professionaalsed ja head klienditeenindajad, tuleb bussijuhtidele maksta väärikat palka. Bussijuhist sõltub, millise emotsiooni saab reisija bussisõidust. “ selgitab SEBE juhatuse esimees Kuldar Väärsi.

„Bussiliikluse jätkusuutlikkuse seisukohast on oluline, et kõik bussiturul tegutsejad mõistaksid vajadust maksta bussijuhtidele palka ausalt ja ametlikult ning ei jätkuks palgakokkulepped, kus bussijuhi kogu ametlikuks brutopalgaks on vaid 500 eurot.„

SEBE on 17 aastat edukalt opereerinud kaugbussiliinide turul. Pakutava bussiteenuse standardiks on kujunenud märksõnad - mugavalt, täpselt, turvaliselt.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077