Jaga lugu:

USA teeb kõikidele autodele musta kasti kohustuslikuks

NHTSA ehk National Highway Traffic Safety Administration, mis tegeleb Ühendriikides liikluse turvalisuse küsimustega, nõuab juba järgmisest ehk juunikuust, et absoluutselt kõik USAs sõitvad autod oleksid varustatud nn musta kastiga nagu lennukid.

Auto omanik ei saa ega tohi musta kasti välja lülitada. Selle sisule pääseb ligi vaid politsei, autotootjad ning kindlustusfirmad, vahendas Delfi Daily Maili. Ei tasu vast mainidagi, millise kriitikatulva taoline otsus on esile kutsunud, kuna too must kast meenutab liigagi otseselt nn Suure Venna stiilis jälgimisühiskonna poole nihkumist.

Paljudel autodel on juba täna kas salaja või avalikult midagi musta kasti taolist olemas. Näiteks autodel, mil on turvapadjad sees või siis super sportautodel, kaitsmaks tootjaid klientide eest, kes oma auto meelega sodiks sõitmise järel garantiiremonti tulevad.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee