Autor: Jaana Pikalev • 25. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hansabuss avab kommertsliini lennujaama ja kesklinna vahel

Alates homsest hakkab turiste ja linnaelanikke Tallinna Lennujaamast kesklinna viima uus bussiliin nr 90K. Buss väljub lennujaamast iga täis- ja pooltund kell 8 -18. Liini opereerib Hansabuss koostöös Tallinna Lennujaama ja Estonian Airiga. Bussides on ruumi pagasile, sinna pääseb ka ratastooliga ning bussid on disainitud spetsiaalse lennuki embleemiga. Piletihind on 2 eurot.

“Oluline ühendus Tallinna Lennujaama ja kesklinna vahel, mille vajadusest on erakordselt palju räägitud, saab lõpuks teoks,” ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar. “Eesti on turistide jaoks väga tore ja atraktiivne sihtkoht, kuid selleks, et külalised tuleksid Tallinna ja Eestisse uuesti, peab neil olema siia mugav tulla ja siin mugav olla. Õhus toimuvate otselendude kõrval vajame ka otselende maal – Tallinna Lennujaam torkab kogu Euroopas silma oma linnaläheduse ja hea asukohaga – nüüd saame üle ka sabast – lisaks taksodele saab linna “lennata” ka bussiga.”

“Kindlasti ei tule turistid mitte lennujaama, vaid linna – seepärast on lennujaama ühendus kesklinnaga hädavajalik,” ütles Lennujaama juhatuse esimees Rein Loik. “Selline liin meil tänaseni puudus, kuigi vajadus selle järgi oli suur. Seni oli ainus võimalus ühistranspordiga linna saada kasutades lennujaama läbivat linnabussiliini nr 2, mis tuli Mõigust. Nüüd on selleks eraldusmärkidega eribussliin, mis pakub taksole mugavat alternatiivi. Odavlendude hoogustumise tõttu on sellise bussiliini järgi viimasel ajal nõudlus oluliselt kasvanud.”

"Otselennud muudavad reisijate teekonnad lühemaks ja mugavamaks," märkis Estonian Airi kommertsala asepresident Rauno Parras.  "Tallinna Lennujaama ja Tallinna kesklinna vahel avatava bussiliini avamine on just selline "otselend", mida meile kõige enam pakkuda meeldib. Reisimise puhul peavad kõik lülid olema kiired ja mugavad, et kogu reis tervikuna oleks meeldiv. Sageli osutubki probleemiks mõni üksik lüli. Tänasega võime öelda, et nüüd saab Tallinnas lennukiga piltlikult öeldes otse hotelli."

“Tahame uue liiniga muuta oluliselt mugavamaks nii turistide kui ka linnaelanike elu,” sõnas Hansabussi juhatuse esimees Neeme Tammis. “Bussis on peatuste ja linna kaart, tasuta WiFi, ruum pagasile. Bussid on äratuntava disainiga, suure lennuki kujutisega, kokku on liinil 11 peatust. Uue bussiliini marsruut on lennujaam – bussijaam – Hotell Olümpia – Vabaduse väljak – Mere pst – Balti jaam – Hotell Tallinn – Vabaduse väljak – Kunstiakadeemia – bussijaam – lennujaam.”

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077