Autor: Jaana Pikalev • 20. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vanasadama Jahisadam on uuel hooajal kaks korda suurem

Uueks hooajaks on valmis ka Tallinna Sadama Vanasadama Jahisadam, kuhu võrreldes möödunud hooajaga on lisandunud ligi topelt arv kaikohti ning juuni kuus valmib ka Jahisadama olmeruumide juurdeehitus.

Täna, Euroopa Merepäeval, avab Tallinna Jahtklubi Tallinnas Vanasadama Jahisadamas piduliku lipuheiskamisega oma 101. hooaja.

Tallinna Jahtklubi kommodoori Andrus Poksi sõnul heisatakse Tallinna Jahtklubi lipp tänavu hooaja avamise tähistamiseks samaaegselt lisaks Vanasadama Jahisadamale ka Lohusalu sadamas ja Grand Holm Marinas Haapsalus. Tallinna Jahtklubi suurematest üritustes toob Poksi välja augustis Lohusalus toimuvad 11-ndad Tallinna Jahtklubi Karikavõistlused, millest võtab osa u 180 võistlejat ning kus 14-nes erinevas arvestuses jagatakse välja Tallinna Jahtklubi hõbedased rändkarikad. „Meie traditsioonilised karikavõistlused on kujunenud Eesti karikasarja suurimaks võistluseks,“ ütles Poksi.

Kolmandat korda korraldab Tallinna Jahtklubi oma liikmetele väljasõidu ja ühispikniku Naissaarel, mis Poksi sõnul oli Jahtklubi traditsiooniks juba 1930-ndatel aastatel. Peale ühispikniku suunduvad purjejahid Naissaarelt eskaadrisõiduga edasi Rootsi Göta kanalisse.

Tallinna Sadam avas Vanasadama Jahisadama Admiraliteedi basseinis 2010. aasta mais. Sadam osutus juba esimesel hooajal külastajate seas äärmiselt populaarseks ning kaikohti kippus nappima nii mõnelgi korral. Seetõttu otsustas Tallinna Sadam suurendada alanud hooajaks sadamas kaikohtade arvu ligi kahekordseks. Käesolevast aastast on jahi- ja kaatriomanike päralt 110 kaikohta koos jahisadama olmeruumide kasutamise võimalusega, kus merelt tulnud saavad kasutada sauna, pesupesemise- ja kuivatamise võimalusi aga ka lihtsalt lõõgastuda peale väsitavat merereisi.

Tallinna Sadama juhatuse liikme Allan Kiili sõnul tingis suur huvi Vanasadama Jahisadama vastu lisaks uute kaikohtade loomisele ka vajaduse laiendada jahisadama olemasolevaid olmeruume. „Jahisadama külaliste ja püsiklientide paremaks teenindamiseks otsustasime muuta sadama ruumilahendust ja suurendada märgatavalt ka klientide teeninduspindu sadamahoone sees,“ ütles Kiil. Jahisadama olmepindade juurdeehitus koos uue saunakompleksiga peaks valmima juuni kuus.

Tallinna Ettevõtlusamet kuulutas Vanasadama Jahisadama möödunud aastal 2010. aasta Tallinna Turismiteoks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077