Autor: Rivo Sarapik • 9. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam parandas kvartaliga kasumlikkust

Tallinna Sadama käive kasvas teenis tänavu esimeses kvartalis kümnendiku võrra kasvanud ehk 23,8 miljoni eurose käibe juures 13,1 miljonit eurot puhaskasumit, mis ületas eelmise aasta võrdlusperioodi näitajat 25 protsendiga.

Kolme kuu konsolideeritud EBITDA (kasum enne intresse, makse ja põhivara kulumit ning väärtuse langust) oli kokku 17,6 miljonit eurot, kasvades aasta varasemalt tasemelt 2,4 miljonit eurot ehk 16% võrra.

Sadama teatel olid tänavu esimesed kolm kuud edukad – kaubamahuks kujunes 9,2 miljonit tonni, mis tähendab kasvu 0,7 miljoni tonni ehk ligi 9% võrra. "Kaubamahu kasvult oli Tallinna Sadam Läänemere idakalda suuremate sadamate hulgas taas edukamate hulgas. Ühtlasi säilitasime suuruselt Primorski ja Peterburi sadamate järel kolmanda koha, edestades endiselt nii Klaipeda, Riia kui ka Ventspilsi sadamat," kommenteeris sadama avalike suhete juht Sven Ratassepp. "Lastiliikidest oli suurim juurdekasv vedellasti käitlemises, mis tõi kaasa mõningase turuosa kasvu. Muutused teiste lastiliikide mahtudes olid väiksemad. Teiste lastiliikide mahud enamuses kasvasid, puistlasti maht vähenes."

Reisijate arv kasvas kolme kuuga 9% võrra, ulatudes 1,58 miljonini. Kasv tuli põhiliselt Tallinn-Helsingi liini reisijate arvu kasvust.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077