Autor: Rivo Sarapik • 9. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEBE tõstab pileti hindadega juhtide palku

Hugo Osulale kuuluv SEBE tõstab juunist Eestisisestel kaugliinidel piletite hindu kuni viie ja juhtide töötasusid üheksa protsendi võrra.

Bussifirma teatel kallinevad piletid kallineva kütuse tõttu. 1. juunist tõuseb enamus tavapileti hindu 4-5% võrra. Samuti tõstab ettevõte bussijuhtide põhitöötasu ca 9% võrra. Muudatus puudutab ettevõtte ligi 400 bussijuhti.

Käesoleva aasta esimeses kvartalis oli kaugliine sõitva bussijuhi brutopalk keskmiselt 960 eurot (15 000 krooni). Ettevõtte eesmärk on tõsta bussijuhi keskmine brutopalk kommertsliinidel vähemalt 1 000 euroni kuus. Põhitöötasule lisanduvad SEBE bussijuhtidel tulemustasud piletimüügi ning klienditeeninduse eest.

„SEBE soovib, et Eestis teenindaksid reisijaid asjalikud ja tublid bussijuhid.  Otsime võimalusi, kuidas pakkuda oma bussijuhtidele väärikat töötasu,“ selgitab SEBE juhatuse esimees Kuldar Väärsi. „Töötasu saame aga maksta selliselt nagu on ettevõttel võimalusi. Kütusehind ning vajadus tõsta bussijuhtide sissetulekut ei võimalda piletihindadega senisel tasemel jätkata.“ 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077