Autor: Rivo Sarapik • 4. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veho Eesti: uusi kaubikuid ostetakse mitu korraga

Aprilli müüduim tarbeauto oli väikekaubik Citroen Nemo. Mudeli müüja, Veho Eesti müügijuhi Urmas Silla sõnul ostetakse bussi mitu tükki korraga.

"Täitsa ilus tulemus," kommenteeris 63 kaubiku müüki aprillis Veho Eesti müügijuht Urmas Sild. "Neist üksikud on hanked - anname aasta lõpuni Eesti Energia eelmise aasta hanke autosid veel kätte."

Ehkki AMTELi statistikas kajastuvad Veho Eesti müüdud tarbeautodest 54 Citroeni kaubabussi enam kui neljakuupmeetrise kaubaruumiga veovahendite real, sisaldab number ka kaht väikese kaubaruumiga mudelit - 19 Berlingot ja 26 Nemot. Viimane - 1,4-liitrise töömahuga bensiini- ja diiselmootoriga 610 kg kandevõimega buss - oli aprillis ka kuu müüduim tarbeauto. "Üks firma ostis neli, üks ostis kaks, üks seitse," loetles Sild mudeli kliente. Ostjateks erinevad teenusepakkujad turva-, puhastus- ja kommunaalsektorist. "Eks kõik tahavad küttelt ja kuludelt säästa," selgitas Sild auto müügiedu.

Lisaks Nemo edule paistab automüügis üha enam silma ka otseostjate hulk. "Müüsime aprilli 109 sõidu- ja tarbeautost otse firmadele umbes kolmandiku. See on pidevalt kasvanud ja kolmandik on väga suur hulk, arvestatav kogus liisingutega võrreldes." 

Pankade prognoosil kasvab automüük Eestis tänavu kolmandiku võrra. "Täpset numbrit ei oska öelda, kuid väga hea kasv tuleb kindlasti," kommenteeris Sild.

Maanteeameti autoregistri andmetel kanti tänavu aprilli registrisse 1538 uut sõiduautot, mis viimaste aastate rekord, liidrikohta hoiab enda käest jätkuvalt Škoda Octavia, mida on nelja kuuga müüdud juba 275 autot ning mis oli müüduima auto ka 2010. aastal, vahendas Whatcar.ee.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077