Autor: Jaana Pikalev • 25. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

WikiLeaks: Putin lubas Eestile piirilepet, kui võetakse osa 9. mai pidustustest

Saladokumentide avaldamisele pühendunud veebilehel WikiLeaks avaldati uusi Soomega seotud dokumente, millest üks räägib Soome presidendi Tarja Haloneni ja Venemaa tollase presidendi Vladimir Putini kohtumisest, kus arutati Eestiga seotud küsimusi. 

USA Helsingi saatkonna dokumendis on öeldud, et 2004. aasta 22. detsembril andis Soome presidendi nõunik Jarmo Viinanen ameeriklastele ülevaate 14. detsembril toimunud kohtumisest Haloneni ja Putini vahel, vahendas Delfi.

Viinanen kinnitas, et Halonen küsis, millal kirjutab Putin alla piirilepingutele Eesti ja Lätiga. Viinaneni sõnul oli Putini vastus: „Kui (nende riikide juhid) tulevad 9. mail siia.“ Putin lisas, et see on tema poliitiline liin – on olemas teisi inimesi, kes nii ei arva.

Viinaneni sõnul saatis Putin Haloneni kaudu sõnumi: kui Eesti ja Läti astuvad keerulise poliitilise sammu ja võtavad 9. mai tseremooniatest osa, tuleb Putin neile vastu ja allkirjastab lepingud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077