Autor: Jaana Pikalev • 19. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hüppeliselt tõusis liiklusega seotud kahjujuhtumite arv

Käesoleva aasta esimeses kvartalis tõusis If Kindlustuses hüvitamisele läinud liikluskindlustuse kahjujuhtumite arv 31% ning kaskojuhtumite arv 11,6% võrra võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

„Kui eelmise aasta talv on kõigil meeles erakordselt külmana, siis selle talve märksõnaks oli erakordselt paks lumi. Viimane põhjustas liikluses aga paraja kaose,“ kommenteeris kahjude märkimisväärset tõusu If Kindlustuse sõidukikahjude osakonna juht Taavi Kiibus. „Möödunud talve põhjal võib küll öelda, et keerulistest olukordadest tulid õnnelikult välja just need autojuhid, kes lisaks kohustuslikule liikluskindlustusele olid ettenägelikult sõlminud ka kaskolepingu,“ lisas Kiibus.

Kaskokahjude osas olid esimeses kvartalis ülekaalus kokkupõrked teiste sõidukitega, otsasõidud loomadele või muudele objektidele, klaasikahjud ning teelt väljasõidud. Liikluse kahjud on seotud erinevat liiki sõidukikahjudega ning väiksemal määral otseste ravikuludega õnnetustes kannatanutele.

Liikluse- ja kaskokahjude arv moodustab If Kindlustuses keskmiselt 70% kõigist registreeritud kahjudest. Selle aasta esimeses kvartalis hüvitas If 2702 liikluskindlustuse kahjujuhtumi eest kokku 3,6 miljonit eurot ja 2387 kaskokahju juhtumi eest üle 3 miljoni euro hüvitisi.

If Kindlustus on kasvatanud turuosa 31%-ni ning jätkab enam kui 200 000 kliendiga Eestis kindlalt turuliidrina. 2010. aastal tunnustati Ifi kui sotsiaalselt vastutustundlikku ettevõtet.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077