Autor: Jaana Pikalev • 19. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Komisjon: diislikütuse aktsiisimäär peab olema kõrgem

Euroopa Komisjon tegi ettepaneku muuta Euroopas kütuste maksustamist.

Kuna diislikütus tekitab rohkem süsinikdioksiidi ja annab rohkem energiat kui mootoribensiin, peaks diislikütuse aktsiisimäär olema Euroopa Komisjoni hinnangul mootoribensiini aktsiisist kõrgem, vahendas ERR.

Aktsiis ühele mootoribensiini liitrile oleks ettepaneku järgi vähemalt 0,359 eurot nii nagu praegugi. Diislikütuse minimaalne aktsiis liitri kohta tuleks aga 0,412 eurot ja see on praegusest määrast veidi kõrgem.

Iga riik võib kehtestada oma suva järgi ka kõrgemaid aktsiisimäärasid.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077