Autor: Rivo Sarapik • 5. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Auk USA lennuki laes Estonian Airi lennukeid kontrolli ei too

Boeing andis korralduse kontrollida pärast USA lennuõnnetust teatud seerianumbritega 737-tüüpi lennukeid, kuid Eesti lennufirmat õhusõidukeid käsk ei puuduta.

Möödunud reedel kadus USAs Arizonas 118 reisijaga Southwest Airlinesi lennukil salongist 18 minutit pärast õhkutõusmist õhk, kuna lennuki keresse oli tekkinud 1,5 meetri pikkune pragu, vahendasid The Los Angeles Times ja BBC.

Intsidendi tõttu tühistas nädalavahetusel Southwest Airlines sadu lende, et Boeingu selle seeria lennukeid kontrollida, mille käigus avastati veel kolme lennuki kerest väiksed praod, samasugused praod leiti olevat ka hädamaandumise teinud lennukil ja nüüd üritatakse kindlaks määrata, kui ammu need võisid tekkinud olla.

Estonian Airil on kasutuses sama seeria Boeingud, kuid lennufirma teatel ei laiene neile tootja ettekirjutused. Nimelt tuleb kontrollida vaid neid lennukeid, mis on maandunud enam kui 30 000 korda, Estonian Airi kasutuses olevad Boeingud on aga lennanud vähem.

Kuna pragusid visuaalsel vaatlusel näha ei ole, kaaluvad lennundusohutusametnikud nüüd, kas Boeing 737 ja ka teiste lennukite jaoks tuleks kehtestada uus testimiskriteerium.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077