Kadrin Karner • 3. aprill 2011
Jaga lugu:

Täna avatakse Tallinn-Peterburi laevaliin

Täna keskpäeval avatakse pidulikult laevaliin, mis hakkab sõitma suunal Tallinn-Stockholm-Peterburg.

Laevaliin hakkab Tallinna Sadama alla kuuluvat Vanasadamat külastama esialgu kord nädalas pühapäeviti. Liini teenindab Malta lipu all sõitev "Princess Anastasia".

ASi Tallinna Sadam juhatuse esimees Ain Kaljurand näeb Tallinna ja Peterburi vahelises laevaühenduses suurt potentsiaali. „Regulaarse liini loomine Tallinna ja Peterburi vahel on olnud meie eesmärk juba kaua. Ainuüksi Peterburi linnas elab pea viis miljonit elanikku ning inimeste huvi Eesti vastu on kogu Peterburi regioonis suur," rääkis ta.

Kaljuranna kinnitusel kestab reis Peterburi sama kaua kui Tallinnast Stockholmi. "Sõiduautodel ja veokitel tekib aga võimalus vältida ummikuid ja pikki ooteaegu piiripunktides,“ lisas Kaljurand.

Kuigi esialgu on oodata laevaliini peamisteks klientideks Venemaa kodanikke, siis tekib Kaljuranna sõnul nüüd ka Eesti reisijatele võimalus Peterburgi ja selle ümbrust mugavalt külastada, seda enam, et Euroopa Liidu kodanikud võivad laevaga Peterburgi reisides viibida kohapeal viisavabalt 72 tundi.

St Peterline`i tegevjuht Igor Glukhov ütles, et tulenevalt klientide suurest huvist on Tallinn juba täna kõikide nende firma poolt korraldatavate Läänemere kruiiside sihtkohtade hulgas. „Praeguse plaani kohaselt hakkab St Peterline külastama regulaarliinina Tallinna küll ühel korral nädalas, kuid sõltuvalt liini edukusest on seda sagedust võimalik tulevikus kindlasti suurendada,“ rõhutas Glukhov.

St Peterline asutati 2010. aastal ning täna opereerib ta Läänemerel kahe laevaga – „Princess Anastasia“ ja „Princess Maria.“

Firma alustas regulaarse laevaühendusega Peterburi ja Helsingi vahet 2010. aasta aprillikuus ning möödunud aastal reisis sellel liinil juba 154 000 reisijat. Lisaks regulaarliinide opereerimisele korraldab firma oma laevadega ka tšarterreise (kruiisireise) Läänemerel.

 

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee