Autor: Kadrin Karner • 1. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Loots: meie palk tõusnud ei ole

Eesti Lootsi juhatuse liige Aivo Pitk ütles Äripäevale, et lootsiteenuste pakkuja juhatuse liikmete palk tõusnud ei ole nagu täna avaldatud statistika näitab, kuid nad ei tihanud ka ise helistada ja selgitada.

„Ei minul ega ka Peeter Väänil (Eesti Lootsi juhatuse esimees-toim.) töötasu tõusnud ei ole. See on eelmise lepinguperioodi jooksul kogunenud ja välja võtmata puhkuse kompensatsioon, mis tuleneb seadusest,“ selgitas Pitk näilist 20protsendilist palgatõusu.

Juhatuse liige selgitas, et kuna 2010. aasta alguses hakkas tal kehtima uus tööleping siis kõik välja võtmata puhkusepäevad maksti rahas kinni. „Ma ei tea, miks meie puhul ei ole ministeerium puhkusetasu eraldi välja toonud vaid on selle töötasuga kokku pannud. Osadel ettevõtetel on need eraldi välja toodud,“ rääkis Pitk.

2008. aastal vähendati juhatuse liikme sõnul ka makstavaid lisatasusid. Ta kinnitas, et kui järgmisel aastal võrrelda Eesti Lootsi juhtide 2009. aasta palka 2011. aasta palgaga, siis need on samas suurusjärgus. „See on selgelt tehniline küsimus,“ kinnitas Pitk.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077