Autor: Kadrin Karner • 25. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neste alandas konkurentidest erinemiseks kütuse hinda

Neste Eesti alandas tänasest mootorikütuste jaehindu 1 senti liitrilt, eesmärgiga suurendada jaehindade erinevust võrreldes konkureerivate teenindusjaamadega kuni 2,6 sendini liitrilt, teatas ettevõte.

Aastatega väljakujunenud jaehindade erinevus automaat- ja teenindusjaamade vahel on tänaseni olnud kuni 1,6 senti liitrilt.

"Meie strateegiliseks eesmärgiks on pakkuda soodsat jaehinda kõigile klientidele. Kuna opereerime ainult automaatjaamadega ja lisateenuseid ei paku, on loogiline, et hinnatasemed Neste A24 jaamades on madalamad kui teenindusjaamades," rääkis Neste Eesti peadirektor Ivar Kohv. 

Kütuse hinna alandamise põhjustas asjaolu, et konkureerivates teenindusjaamades pakutakse vähenevate müügimahtude tingimustes klientide meelitamiseks üha suuremaid püsiallahindlusi. Kütusefirmade juurdehindlused mootorikütustele teenindusjaamades on aga keskmiselt 7-8 senti liitrilt, eeldusel, et tegemist on ausa kütusega. Kuna mänguruumi on vähe, võib oletada, et suurem allahindlus tähendab tarbija jaoks ühtlasi kõrgemat jaehinda. Neste seda teed minna ei soovi.

"Kui meie otsus peaks vallandama ulatusliku hinnasõja, siis oleme selleks valmis. Alla sisseostuhinna me müüa ei kavatse," lisas Kohv.

Nestel on tänaseks Eestis kokku 46 automaatjaama ja firma turuosa on hinnanguliselt 22% kütuste jaemüügiturust. Neste kaart kehtib Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Poolas ja Peterburis. Autokütuste jaehinnad Neste A24 jaamades on piirkonniti erinevad, jäädes pärast tänast hinnamuudatust vahemikku: Futura 95       1,189 - 1,234Furura 98       1,229 - 1,274Futura D         1,244 - 1,289

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077