Autor: Jaana Pikalev • 22. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva Logistika-Tööstusparki  investeeritakse 2,5 miljonit eurot

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatus otsustas rahastada 85% ulatuses Narva logistika- ja tööstuspargi infrastruktuuride rajamist. Projekti infrastruktuuri investeeringute kogumaksumus koos tugitegevustega on 2,5 miljonit EUR.

SA Ida- Virumaa Tööstusalade Arendus (SAIVTA) poolt rajatakse Narva linna tööstuspiirkonda Narva Logistika ja Tööstuspark (NLTP). NLTP detailplaneering kehtestati mullu detsembris ligikaudu 60 hektari suurusele maa-alale. Narva logistika- ja Tööstuspark on ainus Greenfield- tüüpi ettevõtlusala Narva linnas.  Projekti „Narva logistika- ja tööstuspargi infrastruktuuri rajamine” ehitatakse välja põhikommunikatsioonid: teed, vesi, kanalisatsioon, gaas, side, keskküte. Investeeringutega alustatakse 2011.a. ja esimesed kerundid saavad taristuga liidetud aasta jooksul. Projekti tegevused viiakse lõplikult ellu 2013.a. alguseks.

 SA Ida- Virumaa Tööstusalade Arendus juhatuse liikme Teet Kuusmik sõnul on Ida- Viru maakond sobiv asukoht laienemist planeerivatele tootmis- ja logistikaettevõtetele mitmel põhjusel: “Tegemist on traditsioonilise tööstuspiirkonnaga, tööjõu kättesaadavus ja palgatase on sobivad erinavate valdkondade ettevõtele, asukoht EL ja Venemaa piiri ääres, vajalikus mahus resursse (elekter, vesi, gaas, reovee kanaliseerimise võimalus, soodsa hinnaga soojusenergia)”. 

SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus äriplaani kohaselt on organisatsiooni peamine eesmärk meelitada piirkonda uusi investeeringuid, mille tulemusena tekib Ida- Viru maakonda 4400 uut töökohta aastaks 2019.

 SA Ida- Virumaa Tööstusalade Arendus (SAIVTA) on avaliku sektori poolt loodud arendusorganisatsioon, mis tegeleb ettevõtlusalade projektide elluviimisega

SAIVTA asutajateks on Eesti Vabariik (asutajaõiguste teostaja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium), Narva linn, Jõhvi vald, Kohtla- Järve linn ja Kiviõli linn.  SAIVTA põhieesmärk on Ida- Virumaale uute inveteeringute tulekule kaasaaitamine, tootmise ja logistika valdkonnas. SAIVTA on Ida- Virumaale laieneda soovivatele ettevõtetele partner, mis pakub sobivat maad, aitab leida turult kinnisvara, lahendada tööjõuga seotud küsimused, toetab ettevõtjaid kõigis asjaajamistoimingutes ning pakub äriinkubaatori teenuseid.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077