Autor: Jaana Pikalev • 9. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laoseis 2011 toimub täna Magnum Logisticsis

Täna toimub Magnum Logisticsis järjekorras 7. Ladustamise aastakonverents LAOSEIS 2011.

Korraldajad jätkavad eelmisel aastal alustatud traditsiooniga ning LAOSEIS 2011 leiab aset otse toimivas logistikakeskuses. Seekordse konverentsikoha puhul on tegemist mitte ainult Eesti, vaid kogu Kesk- ja Ida-Euroopa ühe kõrgtehnoloogilisema Magnum Logisticsi laoga.

Konverentsil osalejad kuulevad enne vahetut tutvumist Magnumi lao ja selle süsteemidega, mismoodi on Magnum Logistics kolme aasta jooksul oma laoprotsesse veelgi parendanud. Lisaks Magnum Logisticsile avaneb LAOSEIS-ul võimalus õppida parimatest praktikatest ning omandada uusi rakenduslikke teadmisi tehnoloogialiidritelt. Maailma tipptasemel oskusteabe toob konverentsil osalejateni protsesside automatiseerimisele spetsialiseerunud KNAPP (Austria).

Ka Magnum Logisticsi'le laosüsteemid tarninud KNAPP esitleb laoprotsesside modulaarse automatiseerimise võimalusi, mis seisneb tehnoloogiliste parenduste sisseviimises väikeste, üksteisega integreeritavate sammude haaval. Selline lähenemisviis vastab Eesti ettevõtete võimalustele enim, kuna ei nõua koheselt liiga suurena tunduda võivaid investeeringuid. Samas avaldab iga automatiseeritud protsess efektiivsuse kasvule kohest mõju.

Seni Eesti logistikaturul valitsenud tühiku ladustamise reguleerimisel täidavad käesolevast aastast jõustunud uued ELEA Ladustamise Üldtingimused, mida tutvustab üldtingimused klastrite arendamise programmi toetusel välja arendanud ELEA.

Kummutamaks lõplikult väärarusaama selle kohta, et innovaatilised laotehnoloogiad on hirmkallid, kättesaamatud ja need tuleb ilmtingimata välismaalt tellida, oleme palunud Itella SmartPOST-il tutvustada oma järjekordset ise välja töötatud põnevat lahendust, milleks on Pick-to-Light, ehk tellimuste komplekteerimine valgussignaalide abil. Kui kuuel varasemal aastal on konverentsil teostanud laopindade turu ülevaate kinnisvaraspetsialistid, siis selles osas on LAOSEIS 2011 uuenduslik.

Teemakohase ettekandega esineb eelmisel aastal oma rendiladude pindala enim kasvatanud logistikaettevõte. Eestisse kolimisega meie majandust väga tugevalt mõjutava ühe suure elektroonikatootja jälg kohalikul laopindade turul on märgatav. Tootmissisendite ja valmistoodanguga on hõivatud ligikaudu 20 000 ruutmeetrit laopinda. Sobivate rendiladude otsingu ja leidmise alaseid kogemusi vahendab konverentsil osalejatele Eesti suurima elektroonikatootja logistikapartner Logistika Pluss, kes selgitab ühtlasi, millised muudatused nende äriprotsessidele tõi kaasa leping uue suurkliendiga.

LAOSEIS 2011 jätkab aasta eest alustatud kulusäästliku mõtteviisi (Lean) tehnikate laos rakendamise tutvustamisega. Kui eelmisel aastal oli vaatluse all SMED (Single Minute Exchange of Dies) tehnika, siis seekordsel konverentsil vaatleme põhjalikult kanbani olemust. Tegemist on laialdaselt levinud tehnikaga, mille juurutamine on võimalik igasuguses laos ja ei nõua erilisi investeeringuid. Kanban muudab protsessid läbipaistvateks, loogiliselt mõistetavateks ja toob õige juurutamise korral kaasa arvestatava efektiivsuse ning tootlikkuse kasvu. Kanbani olemust selgitab oma lao näite varal Ensto. Visuaalse juhtimise ja 5S elementide laos kasutamise parimaid praktikaid tutvustab Parkimisjoon.

LAOSEIS 2011 korraldajaks on Eesti juhtiv logistika, ostu- ja tarneahelate juhtimise valdkondade koolitus- ja nõustamisteenuseid pakkuv osaühing Sensei.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077