Autor: Silvia Kruusmaa • 18. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laevast lekkiv kütus ähvardab Norrat looduskatastroofiga

Norra lõunarannikul sõitis karile kaubalaev Godafoss, millest lekkiv kütus ohustab läheduses asuvat rahvusparki.

Õnnetus leidis aset eile hilisõhtul, kui Antigua lipu all sõitev alus Hvaleri saare juures seni teadmata põhjustel karile sõitis. Õnnetuspaigal viibiva päästelaeva kapteni sõnul on 165 meetri pikkuse ja üle 17 000-tonnise veeväljasurvega laeva kütuseleke arvatust suurem ning keskkonnakatastroof väga tõenäoline. Aluse paakides on umbes 800 tonni vedelkütust, vahendasid ERR Uudised Soome kanalit YLE.

Leke on ohtlik just selle tõttu, et läheduses asub Ytre Hvaleri rahvuspark, mille suunas nelja kilomeetri pikkune õlilaik praegu triivib.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077