Autor: Silvia Kruusmaa • 14. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

WikiLeaks: USA on mures Läänemere laevaliikluse turvalisuse pärast

USA on juhtinud tähelepanu Soome laevaliikluse turvariskidele: WikiLeaksi kaudu avaldatud diplomaatilistes telegrammides nenditakse, et laevareisijaid ja USA-sse minevaid konteinereid kontrollitakse harva.

Soomest Rootsi ja Eestisse sõitvatel laevadel liigub iga päev tuhandeid inimesi ja mitmesugust kaupa. USA saatkonnas on mõeldud selle üle, milliseid terrorismiga seotud riske laevaliikluses leidub.

2005. aasta aprillis saadetud diplomaatilises telegrammis tõdetakse, et parvlaevade reisijaid ja nende pagasit kontrollitakse väga harva või ei tehta seda üldse, vahendas Delfi portaali YLE Uutiset.

Soome merejulgeoleku juhile Tuomas Routale on ameeriklaste mure tuttav, märkides, et kuigi iga reisijat iga kord ei kontrollita, tuleb neid kontrollimisi ikkagi ette, aga neid tehakse pisteliselt ja teatud ajaperioodidel ja võib-olla siis sellistes olukordades, kus arvatakse, et riskid on tõenäoliselt suuremad.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077