Autor: Rivo Sarapik • 9. veebruar 2011

Iga kümnes tankla müüb endiselt solkkütust

Maksuhalduri kontrollide tulemusel selgus, et möödunud aastal müüs ebakvaliteetset kütust endiselt enam kui iga kümnes tankla.

Sarnaselt 2009. aastaga oli tanklakontrollis avastatud rikkumiste tase umbes 12% juures. Kontrollidega peatati ligikaudu 0,4 miljoni liitri ebakvaliteetse kütuse müük. Samas on tollikontroll objektivalikus lähtunud riskianalüüsist ja selle järgi saab öelda, et nõuetele mittevastava kütuse müük toimub peaasjalikult väiksemates tanklates, teatas maksuhaldur.

Tolli kontrollirühmad viisid 12 kuuga maanteedel läbi 15 898 reidi, mille käigus avastati rikkumisi 703 juhul. Rikkumiste mahult moodustavad suurima osa erimärgistatud kütuse kasutamise juhtumid, kuid tervikuna on erimärgistatud kütuse kasutamise tase madal – 4,4 %.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077