Autor: Kadrin Karner • 1. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uhke autokeskuse rajaja pankrot rauges

Tallinnas Pirita teele autosalongi rajamist plaaninud Fakto grupi tütarettevõtte Fakto Pirita Auto AS pankrotimenetlus lõppes raugemisega.

Fakto Pirita Auto andis enda pankrotiavalduse kohtusse 2010. aasta suvel. Tänane kohtumäärus kohustab ajutist pankrotihaldurit Sirje Talea ettevõtet likvideerima kahe kuu jooksul alates menetluse lõpetamise määruse jõustumisest, selgub ametlikest teadaannetest.

Suvel ütles Fakto Pirita Auto juhataja Raivo Sternfeld Äripäevale, et kuna Pirita teele plaanitud pooliku autosalongi kinnistu sai müüdud, ei jäänud ettevõttele enam mingit vara, mistõttu oli loogiline samm, esitada pankrotiavaldus kohtusse.

Fakto Pirita Auto 6637 ruutmeetri suurune kinnistu Pirita teel müüdi 30. märtsil toimunud enampakkumisel 20 miljoni krooniga finantsteenuste osutamisega tegelevale OÜle Supergate, mille omanikeks on Sandu Huban ja Indrek Gusev.

Kinnistu müüdi SEB Panga ees oleva võla katteks. 

Fakto Pirita Auto kuulub ASi FG Investeeringud (pankrotis mullu septembrist) kaudu autoärimees Leho Siimsenile. Fakto grupp tegeleb Eestis Fiati ja Nissani autode ning tarbesõidukite müügiga.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077