Rivo Sarapik • 26. jaanuar 2011
Jaga lugu:

Simmermann: kompromiss Ossinovskiga tuleb, kui see on kasulik

Eesti Raudtee juhatuse esimene Kaido Simmermanni sõnul võiks raudteefirma Oleg Ossinovskiga kohtus kasutustasude üle vaidlemise asemel kokkuleppe sõlmida, kui see mõlemale poolele kasulik oleks.

"Kompromissi vastu ei ole keegi, kui see oleks kasulik mõlemale poolele," vastas Simmermann täna Logistikauudised.ee kuumal toolil portaali lugeja küsimusele "kes ja miks on Eesti Raudtees Spacecomiga pika kohtuvaidluse asemel kompromissi sõlmimise vastu?" "Eesti Raudtee nõukogu ei ole kinnitanud kompromisslepingut, lisas Simmermann.

14. jaanuaril mõistis Tallinna ringkonnakohtu Eesti Raudtee kasuks välja Oleg Ossinovskile kuuluvalt ASilt Spacecom 2004. aasta mais sõlmitud raudtee infrastruktuuri kasutamise lepingu alusel infrastruktuuri kasutustasu 7,6 mln eurot, millele lisanduvad viivised seitsme miljoni euro ning menetluskulu 0,5 mln eurot. Ossinovski lubas otsuse riigikohtusse edasi kaevata.

Ossinovski märkis, et paari kuu eest oldi lähedal ka kompromissile, mille kohaselt oleks Spacecom tasunud Eesti Raudteele täiendavad 60 miljonit krooni. "Kompromissi kohaselt loobunuks pooled kõigist vastastikustest nõuetest, kuid vastava leppe allkirjastamiseni ei ole jõutud. Mõlema ettevõtte nõukogud on leppe heaks kiitnud, kuid kompromiss on paraku siiani sõlmimata, kuna vastaspoolel on inimesi, kes on huvitatud vaidluse venimisest aastateks," nentis Ossinovski.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee