Autor: Anu Jõgi • 20. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõigil suurtel veokitootjail keelatud leppe kahtlus

Euroopa Komisjon teatas eile, et on alustanud veoautotoojate kartellikahtlustuse uurimist, kirjutas Kauppalehti.

Komisjoni uurimise all on riikidest Rootsi, Saksa ja Itaalia. Ootamatu kontroll on tabanud teiste seas Volvot, Scaniat, Daimleri, MANi ja Ivecot. Reutersi andmeil teatasid Volvo ja Daimler, et on uurimise all.

Euroopa Komisjoni kinnitusel on kontrollid uurimise esimene samm ja külastatud ettevõtted võivad olla süütud. Komisjoni teatel on aga siiski põhjust kahjustada, et mõned veoautotootjad on võinud moodustada kartelli. Ettevõtted on teatanud, et teevad uurijatega koostööd.

"Euroopa Komisjon saab kinnitada, et 19. jaanuaril tegid Komisjoni ametnikud etteteatamata reidid veokitootjate valdustesse," vahendas Reuters EK teadet "Komisjonil on alust arvata, et ettevõtted on rikkunud Euroopa liidu kartellivastaseid reegleid ja on kasutanud ära turu juhtivat positsiooni."

Kartellikeelu rikkumine võib tuua miljarditesse eurodesse ulatuva trahvi.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077