Autor: Rivo Sarapik • 14. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kontrollituist iga viies kütusemüüja patune

Detsembris kontrollis maksuhaldur 62 kütusemüüjat, ka tanklaid. Dokumentidega seotud rikkumisi ja mittevastavat kütust avastati 12 juhul.

Detsembris viisid Maksu- ja Tolliameti tollikontrolli üksused Eesti piiridel läbi 1571 kontrolli, maanteedel oli kokku 595 kontrolli, mille ajal avastati 21 rikkumist.

Kuu jooksul peeti kinni 35 344 liitrit kütust.

Juhtumeid kontrolli käigus avastatust:

Hea peremees roogib oma õue ikka puhtaks. Eks nõnda talitavad ka naabrid lähiriikides. Ja leidub neid “tublisid” mehi, kes aitavad jäätmed võõralt õuelt ära toimetada. 4. detsembri hilja õhtul saabus reisilaevalt Viking Express Tallinna Vanasadamasse sõiduauto Chrysler, mille laadungiks 85 kasutatud autoakut. Küll aga puudus sõidukit juhtinud mehel ohtlike jäätmete käitlemise luba ja toll pidas akud kinni.

Teine üritaja jäi kasutatud akude üle piiri toomisega vahele samuti Tallinna Vanasadamas. See juhtus 10. detsembril, mil laevaga Viking Express saabunud Läti numbrimärgiga kaubikust leiti 118 kasutatud autoakut. Ja muidugi ei olnud sellelgi üritajal ette näidata ohtlike jäätmete käitlemise luba.

Suure veoautoga saab ikka rohkem sigarette korraga tuua, nii arvasid kaks lätlasest veokijuhti, kes proovisid õnne Koidula piiripunktis. Üks neist otsustas 3. detsembri õhtupoolikul veokiga Renault ja selle järelhaagisega tuua Eestisse 17 200 Vene maksumärkidega sigaretti. Suitsud peitis mees haagise kolme risttala õõnsustesse. Samas kohas proovis järgmisel päeval õnne veel teinegi Renault veokijuht. Tema auto haagise raami keskmise pikitala seest leidsid tollitöötajad kokku 31 200 Vene maksumärgiga sigaretti.

14. detsembri päeval otsustas Tallinnast pärit mees oma Nissan Pathfinderiga Luhamaa piiripunkti kaudu Venemaale viia üsna märkimisväärse koguse relvi ja nende erinevaid osiseid. Põhjalikuma kontrollimise tulemusena leidsid tollitöötajad mitmete relvamarkide padrunisalvesid, vintraudade lukkusid, optilise sihikuga vintpüssi, püstolkuulipilduja, mitu muud marki püstolit ja salvesid ning kabuure. Leitud kauba ja autot juhtinud meesterahva ning tema kaasreisijaga tegeleb edasi Kaitsepolitseiamet.

Narva tollipunkti kaudu proovis üks mees 15. detsembri öösel bussis üle piiri toimetada 250 tabletti psühhotroopset ravimit Fenazepam, deklareerimata 57 600 eurot, 122 000 vene rubla ja 100 USA dollarit.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077