Autor: Jaana Pikalev • 3. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tollivormistusel saab täna maksta vaid sularahas või deebetkaardiga

Kuna maksu- ja tolliamet läheb eurole üle homseks hommikuks, siis ei toimi hetkel e-maksuameti ega ka e-tolli keskkonnad, tollivormistusel saab tasumisele kuuluvaid maksusummasid maksta hetkel vaid sularahas või deebetkaardiga.

Seoses eurole üleminekuga toimub katkestus Maksu- ja Tolliameti infosüsteemide töös. Ajavahemikul 31.12.2010 kella 19.00 kuni 04.01.2011 kella 08.00 ei ole klientidel võimalik siseneda e-maksuametisse/e-tolli ning kasutada seal pakutavaid teenuseid. See tähendab, et esitada ei saa maksu- ja tollideklaratsioone, kontrollida saldosid, teostada maksuvõla ja KMKR numbri päringuid ja muud.

Maksu- ja Tolliamet palub tolliklientidel eelpool nimetatud perioodil arvestada elektroonse tolliteenuse osutamise häirete ja katkestusega ning soovitab võimalusel selleks ajaks tollivormistust nõudvaid kaubavedusid mitte planeerida. Infosüsteemide tõrgete ajal kasutatakse asendustoiminguid.

Tollivormistusel tasumisele kuuluvad maksusummad tuleb isikul maksta sularahas või deebetkaardiga (deebetkaardi maksete teostamisel võib esineda lühiajalisi katkestusi).

Samal perioodil ei saa isikud oma ettemaksukontol olevat raha maksusummade tasumiseks kasutada. Samuti ei ole võimalik kasutada Maksu- ja Tolliametile maksude tasumise tähtaja pikendamiseks esitatud tagatist.

Perioodil 01.01.2011 kuni 14.01.2011 saab Maksu- ja Tolliameti kassades teostada sularahamakseid nii kroonides kui eurodes, alates 15.01.2011 ainult eurodes.

Maksudega seotud tollikäitlusviise ehk kauba suunamist vabasse ringlusse lubamise tolliprotseduurile (v.a kauba importimisel deklareerimist reisija deklaratsiooniga) infosüsteemide katkestuse ajal asendustoiminguna ei vormistata. Erandina võib 03.01.2011 vormistada asendustoimingut kiireloomulistele importkaupadele. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077