Autor: Jaana Pikalev • 13. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lume väljaveoks kvartalisisestelt teedelt hakatakse parkimispiiranguid rakendama

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši juures toimunud nõupidamisel, kus osalesid linnaosade esindajad, tänavapuhastusfirmad, politsei, Tallinna munitsipaalpolitsei ning kommunaalameti ja  transpordiameti juhid otsustati, et kõige esmase ülesandena tuleb enne homset lumesadu võimalikult palju lund linnast välja vedada ning kvartalisiseste teede koristamiseks hakatakse rakendama ajutise parkimise piiranguid ja vajadusel autode teisaldamist.

Abilinnapea Deniss Boroditš rõhutas, et kasutusele tuleb võrra radikaalsed vahendid ja alustada lume väljavedu ka kvartalisisestelt teedelt. „Kui me praegu Lasnamäelt, Õismäelt, Kalamajast ja teistest kortermajade piirkondadest lund välja vedama ei hakka, oleme me varsti silmitsi olukorraga, kus kogu kvartalisiseste ühendusteede liiklus ja on halvatud.“

Praktika näitab, et lumesahad ei mahu pargitud autode vahel töötama ja lund välja vedada ei saa. Olukorra parandamiseks paigaldavad linnaosad tänavatele parkimist keelavad liiklusmärgid ja hoiatussildid. Autod, mis vaatamata hoiatustele koristusmasinatele ette jäävad teisaldatakse. Esimesed parkimist keelavad hoiatussildid pannakse linnaosades tänavatele üles homme.

Täna õhtul ja  öösel jätkub  ristmikelt, ülekäigukohtadelt lume väljavedu ja keskendutakse eelkõige kohtadele, kus lumekuhilad nähtavust piiravad ja liikluse ohtlikuks muudavad.

Täna hommikuse seisuga on Tallinna lepingupartneritest tänavapuhastusfirmad linna tellimusel teedelt ja tänavatelt välja vedanud ligi 40 000 kuupmeetrit lund. Sellele lisandub vanalinnast ja ühisveokite peatustest minemaviidud lumi.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077