Autor: Jaana Pikalev • 8. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aastavahetus toob kütusehindadesse tuhandikeuro

Uuest aastast hakkavad kütusemüüjad tanklates hindu näitama sarnaselt teiste välisriikidega tuhandiku euro ehk kümnendiku eurosendi täpsusega.

Kütuse jaemüüjate hindu kajastavad tabloosüsteemid on üldjuhul neljakohalised ja neid ümber vahetama kaupmehed ilmselt ei hakka.

Kütusefirma Olerex turundusjuht Antti Moppel kinnitas Meie Maale, et firma hakkab eurole üleminekul kütuste hindu näitama tuhandiku euro täpsusega, see tähendab kolm kohta pärast koma. “Näiteks kui bensiini hind peaks jääma praegusele tasemele 17.90 krooni, siis alates 1. jaanuarist maksaks üks liiter bensiini 1.144 eurot,” selgitas ta.

Ka Saare Kütuse juht Margus Hiet ütles Meie Maale, et tõenäoliselt keegi oma müügikoha hinnatablool üht numbrikohta tühjaks ei jäta ja kütusehindu hakatakse näitama kümnendiku sendi täpsusega. Ta lisas, et väiksemad tegijad võtavad eeskuju suurtelt kettidelt nagu Neste ja Statoil, kellel on kogemused välismaalt.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077