Autor: Tea Taruste, kaasautor • 25. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair: lendude tühistamine võib toimuda üsna äkki

Alates täna hommikust võib esineda häireid Finnairi Helsingist saabuvate või väljuvate lendude toimumisel. Praegustel andmetel toimuvad kõik tänased Tallinna ja Helsingi vahelised lennud plaanipäraselt. Samas võib edaspidi lennugraafik väga lühikese etteteatamisajaga muutuda.

Seoses Soome lennumehaanikute tööseisakuga on osaliselt häiritud Finnairi tänane lennuliiklus. Peamiselt mõjutab streik Finnairi siselennuliiklust, kuid tühistada on tulnud ka mõned euroopasisesed lennud Stockholmi, Genfi, Budapesti ja Stuttgarti.

Finnairi Baltimaade müügijuhi Guerman Tyvoniouki sõnul on antud hetkel raske hinnata, kas ja kui suurel hulgal lende tuleb täna veel tühistada. “Olukord, seoses tühistatavate või edasilükatavate lendudega võib muutuda väga lühikese etteteatamisega, seega palume kõigil Finnairi reisijatel, kelle lend peaks toimuma täna, jälgida meie kodulehel olevat lennugraafikut, mida uuendatakse pidevalt. Vabandame kõigi meie klientide ees seoses võimalike ebamugavuste ja viivitustega, mis streik kaasa toob. Loodame, et olukord laheneb lähiajal,“ ütles Tyvoniouk.

Lennu tühistamise korral paigutab Finnair võimalusel reisijad ümber teiste lennufirmade antud sihtkohta suunduvatele lendudele või tagastatakse raha kasutamata jäänud piletite eest, vastavalt kliendi soovile. Vabade kohtade olemasolul saab vahetada lennupileti ümber kuni 30. novembrini 2010 toimuvatele sama  sihtkoha lendudele.

Seoses täna aset leidva streigiga soovitab Finnair kõigil reisijatel paigutada käsipagasisse  kõik olulised isiklikud esemed nagu kodu- ja autovõtmed, dokumendid, rahakott, olulised medikamendid. Võimaliku streigi jätkumise korral võib Finnairi tühistatavate lendude arv suureneda.

Autor: Tea Taruste

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077