18. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Streigid Prantsusmaal ja Belgias takistavad lennu-, rongi- ja maanteeliiklust

Belgias seisab kuni täna õhtuni terve rongiliiklus. Alates homsest peavad Prantsuse lennuameti nõudmisel maa peale jääma vähemalt pooled lennukid.

Ebapopulaarne otsus tõsta pensioniiga on Prantsusmaal esile kutsunud laialdase streigilaine. Kohaliku lennuameti nõudmisel peavad lennufirmad homme vähendama siseriiklikke lende 50 protsenti. Paris-Orly lennuväljal peavad ära jääma pooled lennud, teistes lennujaamades 30 protsenti. Lisaks ei sõida täna Prantsusmaal ka iga teine rong.

Streikijatega ühinevad üha rohkem ka veoautojuhid. Täna hommikul blokeerisid nad ligipääsu mitmetele kütusedepoole ning rakendasid kiirteedel „operatsiooni tigu“ – blokeerides veoautodega näiteks kaks sõidurada kolmest.

Seitsmendat päeva järjest kestab ka streik kõiges kolmes Prantsusmaa naftatöötlustehases. Selle tulemusel on ilma bensiinita rohkem kui 1000 bensiinijaama. Streigid ja protestimeeleavaldused jätkuvad homme.

President Nicolas Sarkozy plaanib tõsta pensioniiga 60 aastalt 62-le. Siiani pole Sarkozy meelemuutuse märke näidanud.

Belgias streigivad raudteetöötajad

Raudteetöötajate streik on halvanud terve Belgia rongiliikluse. Kuna inimesed üritavad sihtkohta jõuda autodega, on suured ummikud sõiduteedel. Halvatud on ka rahvusvaheline kiirrongiliiklus. Terve päeva ei sõida  ükski Thalys kiirrong. Streigi tõttu ei saa Belgia territooriumil sõita ka Saksa kiirrongid ICE, samuti mitte Eurostar. Reisijail soovitatakse oma reisiplaanid edasi lükata ja piletid ümber vahetada.

Autor: Katri Soe-Surén

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077