27. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valdkonna töökuulutuste arv on kasvanud rohkem kui poole võrra

CV Keskuses on logistika ja transpordi valdkonna tööpakkumiste arv kasvanud 46-lt 129-ni kuus, rääkis töövahendusportaali tegevjuht Paavo Heil.

"Meil on andmed töötajate palgaootuste kohta. Kui võrrelda üldise keskmise palgaootusega, siis on transpordisektoris olnud palk pigem väga stabiilne," rääkis Heil.  2010. aasta kasv, võrrelduna 2009. aastaga, on 2,7 protsenti. Kõigi kategooriate peale kokku on kasv olnud 8,14 protsenti, lisas ta

Kandidaatide arv on meie süsteemis selles valdkonnas aastaga kasvanud 4500 kandideerimiselt kuus 6445-le kuus (kasv 43 protsenti), märkis töökuulutuste vahendaja, öeldes, et samal ajal on tööpakkumiste arv kasvanud 46-lt 129-le kuus. See tähendab, et ühele kohale on möödunud aastaga võrreldes kaks korda vähem soovijaid. "Kindlasti võib eeldada, et nagu mujalgi valdkondades on parimad spetsialistid omale töökoha leidnud ja sobivate kandidaatide osakaal kõigist soovijatest on kindlasti kahanenud. Tööandjad peavad värbamisprotsessi rohkem panustama hakkama, et õiged inimesed üles leida ja neid motiveerida," lausus Heil.

Seega, kui võtta arvesse, et kaubavahetuse mahud tõenäoliselt kasvavad, nagu ka tööotsijate arv selles valdkonnas tööturult lahkujate tõttu pidevalt väheneb, siis on palgatrend kindlasti tõusev,  rääkis Heil. Kui palju palgad järgmisel aastal kasvavad, seda ei julgenud ta prognoosida. Oma mõju palkadele on kindlasti ka välisriikidesse (ajutiselt) tööle suundunud veondustöötajatel, pakkus mees. "Paljud neist oleks ilmselt nõus Eestisse naasma, kui palgaerinevus Skandinaavia riikidega ei oleks nii suur. Kindlasti mõjutab sektori palgakasvu ka üldine eeldatav palgatõus," lisas ta.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077