Autor: Rivo Sarapik • 19. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi rist ja viletsus puhus ärile hoo sisse

Kui reisijate arv mullu Tallinna Lennujaamas kahanes veerandi võrra, siis vähemalt üks ettevõte ei lasknud end sellest häirida. Lennujaamas maapelaset teenindust pakkuv Tallinn Airport GH sai eelmisel aastal kasvus hoo sisse – käive kerkis 74% võrra ja kasum kahekordistus.

Tallinn Airport GH pakub Tallinna lennujaamas lennukite ja reisijate käitamisteenuseid – nagu näiteks reisija lennule registreerimine, pagasiteenused, lennukite varustamine, pukseerimine jms. Kui lennufirmadel läheb reisijate languse tõttu keeruliselt ning tuleb kulusid kärpida, siis see oli mullu hea uudis TAGHile. Eelmisel aastal loobus näiteks Estonian Air enda maapeale teeninduse üksusest kulude säästmiseks, koondas selle sadakond töötajad ning hakkas teenust sisse ostma. Samuti lisandusid TAGHi ettevõtte klientide sekka eelmisel aastal lisaks Estonian Airile ja selle siseriiklikke lende tegeva tütarfirma Estonian Air Regional ka Tšehhi rahvuslik lennufirma Czech Airlines, Läti airBaltic, Briti easyjet ja Rootsi City Airline.

Firma käive ulatus eelmisel aastal 77,2, ärikasum 12 mln krooni.

Mõne protsendiga toetas käivet ka Tartu lennujaama rahvusvahelise lennuliikluse avamisest lisandunud töö. Uue üksuse loomine Tartus tähendas ka investeeringute kasvu ligi neli korda, mis ulatus eelmisel aastal 25 mln kroonini. Tänavu plaanib ettevõte ka Pärnu lennujaamas tegevust alustada.

Ettevõte andis mullu keskmiselt tööd 132 inimesele ehk kolmandiku võrra rohkemale kui aasta varem. Aasta lõpu seisuga kerkis töötajate arv poole võrra 157ni – mullu lisandus 69 uut töötajat, neist kümme Tartu üksusesse. Tööjõukulud ulatusid 29,2 mln kroonini.

Nõukogu liikmed teenisid mullu 185 000 ja juhatuse liikmed 1,1 mln krooni.

Ettevõte kuulub Tallinna Lennujaamale.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077