Autor: Rivo Sarapik • 2. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haagiste nappus ajab vedu kallimaks

Kuigi haagiste arv on Eestis järjepidevalt kasvanud on veoturul haagistest endiselt nappus, mis on mõjutamas ka transpordihindu.

Liiklusregistri andmetel on Eestis arvel 63 622 haagist. Viimase kahe aastaga on Eestisse lisandunud 6505 haagist. Uusi haagiseid müüv Vergo Kimmel OÜst Haagisekeskus nendib, et tema ei näe tõusu kuskil. Uute haagiste müük on olnud stabiilselt mõni haagis kuus. Statistika kinnitabki, et kuni kahe aasta vanuseid haagiseid on Eestis aastaga jäänud ligi poole vähemaks.

Haagisepargi kasv algab alates kolme aasta vanustest haagistest.

Ekspedeerimisfirma Bestway Grupp ütleb oma koduleheküljel, et muude teenuste kõrval firma ka rendib ja müüb poolhaagiseid. Ettevõtte juhatuse liige Raido Nikoronov ütleb aga, et praegu ei tahaks midagi müüa, pigem osta. „Kasutatud haagiseid, mis ostma erutaks, ei ole,” nendib ta.

AS Transpoint International ise haagiseid ei oma, vaid rendib neid. Firma tegevjuht Meelis Mäe tunnistab aga, et nõudlus on niivõrd suurenenud, et vahepeal ei olnud haagiseid rendifirmast saada. Veohinnad on tänavu olnud tõusus paljude põhjuste tõttu - kasvõi seetõttu, et näiteks suve alguses oli Mäe kinnitusel niipalju tööd, et ei jõudnud ära teha. Kuid Mägi ei eita, et veohindade tõusus on sees ka kasvanud nõdlus haagistele. Mõnevõrra on Transpoint Internationali olukorda leevendanud neile haagiseid rentiva OÜ Baltic Trailer Rental otsus nende jaoks soetada kümme uut haagist.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077