29. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

If kindlustus: varakahjudest 75% seotud sõidukitega

Käesoleva aasta mais teatati If kindlustusele kokku üle 2100 kahjujuhtumist, mida on 2009. aasta maiga võrreldes 3% rohkem. Varakahjuteateid registreeriti mais ligi 300, mida on 34% rohkem kui eelmise aasta mais.

Enim kasvas mais reisikahjude arv, neid registreeriti üle 250 ja see tähendab mullusega võrreldes 132% kasvu.

Kõikidest registreeritud kahjudest olid 75% seotud sõidukitega, mida oli 11% vähem kui 2009. aasta mais. Ligi pooled ehk 46% kõikidest kaskokahjudest olid klaasikahjud, kus oli purunenud esiklaas, küljeklaas või tagaklaas.

Varakahjude arvu suurenemist mõjutasid sissemurdmiste ja lõhkumistega seotud kahjud, mis võrreldes eelmise aasta maiga suurenesid 35%. Kui 2009. aasta mais registreeriti 34 sellist kahju, siis käesoleva aasta mais 46.

If kindlustuse varakahjude osakonna juhataja Argo Karo sõnul on levima hakanud sissemurdmised suvilatesse.

Käesoleva aasta mais hüvitas If kindlustus oma klientidele ligi 2600 kahjujuhtumit, makstes 40 miljonit krooni hüvitisi. Enim korvas If mais sõidukikahjusid, nendest kaskokahjusid 16 miljoni ning liikluskindlustuse kahjusid 13 miljoni krooni eest. Mais maksis If kindlustus varakahjude hüvitisteks välja 9 miljonit krooni, kokku üle 220 kahju eest.

Reisikahjude eest makstud hüvitised suurenesid valdavalt Islandi tuhapilvest tekkinud kahjude tõttu möödunud aasta maiga võrreldes 50% võrra. If hüvitas mais üle 300 reisikahju, summas 1,3 miljonit krooni.

If kogus mais 77 miljonit krooni kindlustusmakseid, mida on 2009. aasta maiga võrreldes 13% vähem. Enim laekus mais liiklus- ja kaskokindlustuse kindlustusmakseid, kummagi eest vastavalt 22 ja 20 miljonit krooni.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077