Autor: Siim Sultson • 3. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteevedu käis augus

Eelmisel aastal kahanes Ida- ja Kesk-Euroopa maanteevedu, võrreldes aasta varasemaga viiendiku võrra, teatab Transport Intelligence.

Võrreldes 2008. aastaga kahanes Ida- ja Kesk-Euroopas 2009. aastal 20%. Eriti tugev kukkumine toimus maanteevedude alal selles regioonis 2009. aasta esimesel poolel, aasta teine pool tõi teatava taastumise.

Nõrgad kaubavood ja veovõimsuste ülejääk tõi kaasa turu kokkutõmbumise. Esimesena kannatas rahvusvaheline vedu, eriti piirkondades, mis olid orienteeritud ekspordile Läände, eeskätt Saksamaale.

Siiski, hoolimata langusest, paistab selles regioonis maanteeveol olevat hea perspektiiv. Nii peaks aastatel 2009-2013 maanteevedu kasvama 9%.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077