Autor: Siim Sultson • 2. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veoseleht kolibki netti

E-veoseleht teeb lasti käitlemise müüja, vedaja ja ostja vahel senisest lihtsamaks ja selgemaks.

Eesti Metsatööstuse Liidu tegevjuht Ott Otsmann tunnistas, et e-veoselehe testimine küll veel käib, kuid selle lahenduse võimalused kaubaandmete edastamisel ja talletamisel ning metsamaterjali päritolu kindlakstegemisel on üsna mitmekesised ja põhjalikud. "Arendada on vaja veel täiendavalt kasutusmugavust, jõudlust ja andmesisestuse võimalusi," lisas ta.

Uus peatselt rakenduv infosüsteem ehk e-veoseleht on ühendavaks lingiks müüja, vedaja ning ostja infosüsteemide vahel.

"Jääb ära vajadus andmeid kolmes erinevas kohas käsitsi sisestada. Kasutuselevõetav infosüsteem annab süsteemi kasutajatele müüjale, vedajale, ostjale parema ülevaate logistilises ahelas toimuvast.Jääb ära vajadus teha kulutusi oma infosüsteemi arendamiseks. Oluline on link metsateatisega, mis võimaldab kontrollida puidu päritolu," lootis ta süsteemist tõusvale tulule ja abile.

 Projekti finantseeritakse 85% ulatuses  Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse (RIA) poolt ning 15% metsatööstus- ja puidusektori ettevõtete ning RMK poolt. Kaasfinantseerijatena esinevad Aegviidu Puit AS, Barrus AS, Ecobirch AS, Estonian Cell AS, Finnforest Eesti AS, HM Puidukaubandus OÜ, Holmen Mets AS, K.A.T& Ko AS, Karo Mets OÜ, Lemeks AS, Metsagrupp OÜ, Metsäliitto Eesti AS, RMK, Stora Enso Eesti AS, Toftan AS, UPM-Kymmene Forest AS, UPM-Kymmene Otepää AS, Viiratsi Saeveski AS.

Täna lõuna ajal arutatakse Eesti Metsatööstuse Liidus lähemalt, mis on e-veoselehe testimisel ilmnenud head ja vead ning, mis saab edasi.

  

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077