• 11.05.10, 09:59
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Külmlaolt ja -vedajalt nõua tõendeid, nori puhtuse kallal 

Toiduainete külmladustus ja külmvedu peavad moodustama katkematu, puhta ja kontrollitud keti. Kokkukleepunud külmtoode on vahepeal sulanud.
„Ladustamisel on olulised kaks asja: olgu alati tagatud õige jahutus- või külmutustemperatuur ja et asjad ei kaoks,“ selgitas Rakvere Lihakombinaadi logistikadirektor Tarmo Rei. Lisaks peab laos olema võimalus alati jälgida toote „käekäiku“ alates vastuvõtust kuni väljastamiseni. Külmfurgooni saabumisel, peab selle külmaseade juba enne toiduaine vastuvõttu töötama.
Külm ja Kliima OÜ omanik Indrek Arro sõnul osadel  furgoonidel külmaseade ei töötagi. Lisaks paljudel masinatel puudub printer.  "Läbiv joon on kehvapoolne."
Mida tuleks oma jahutatud või külmutatud toidukauba ladustamisel ja vedamisel jälgida ja nõuda ning mis seis valitseb Eesti külmvedudes, selle kohta loe tänase Äripäeva paberväljaande logistikarubriigist.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 29.05.25, 14:15
Millised on laonduse trendid täna ja tulevikus?
Laonduse arengut suunavad mitmed megatrendid, nagu tehnoloogia areng, globaliseerumine, keskkonnasäästlikkus, rahvastiku vananemine ja väärtushinnangute muutumine. Need trendid toovad kaasa vajaduse digitaliseerimise ja automatiseerimise järele, rohetehnoloogiate integreerimise ning töötajate oskuste arendamise vastavalt muutuvatele nõudmistele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele