Toiduainete külmladustus ja külmvedu peavad moodustama katkematu, puhta ja kontrollitud keti. Kokkukleepunud külmtoode on vahepeal sulanud.
„Ladustamisel on olulised kaks asja: olgu alati tagatud õige jahutus- või külmutustemperatuur ja et asjad ei kaoks,“ selgitas Rakvere Lihakombinaadi logistikadirektor Tarmo Rei. Lisaks peab laos olema võimalus alati jälgida toote „käekäiku“ alates vastuvõtust kuni väljastamiseni. Külmfurgooni saabumisel, peab selle külmaseade juba enne toiduaine vastuvõttu töötama.
Külm ja Kliima OÜ omanik Indrek Arro sõnul osadel furgoonidel külmaseade ei töötagi. Lisaks paljudel masinatel puudub printer. "Läbiv joon on kehvapoolne."
Mida tuleks oma jahutatud või külmutatud toidukauba ladustamisel ja vedamisel jälgida ja nõuda ning mis seis valitseb Eesti külmvedudes, selle kohta loe tänase Äripäeva paberväljaande logistikarubriigist.
Artikkel jätkub pärast reklaami
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Eesti ettevõtted kaotavad igal aastal tuhandeid eurosid lihtsalt seetõttu, et nende ladudes seisab tühja õhku. Samal ajal on tehnoloogia ja targad laolahendused jõudnud sinnamaani, et iga kuupmeetri saab päriselt teenima panna. Laomaailma tegevjuht Ruth Selirand ja tootemeeskonna juht Joel Joa ütlevad otse: nutikas ladu ei ole kulu, vaid kasumit kasvatav süsteem, kus tööjõudu kulub vähem, varud liiguvad kiiremini ja iga otsus põhineb andmetel, mitte kõhutundel.