Autor: Siim Sultson • 6. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DPD omaniku käive taandus

Rahvusvahelise kullerfirma DPD omaniku GeoPosti 2009. aasta konsolideeritud müügitulu on kolm miljardit eurot, teatab DPD Eesti AS.

GeoPosti, mis kuulub Prantsuse riikliku postifirma La Poste alla ning on üks juhtivamaid kuller- ja ekspressettevõtteid Euroopas, teatel moodustas 2009 aasta konsolideeritud müügitulu 3,093 miljardit eurot, mis on ligi 4,6% vähem kui 2008 aastal. Käibe languse tingis 1,9% võrra väiksem pakimaht ning langus pakiveohindades.

Vaatamata ülemaailmsele finantskriisile, mis algas 2008 aastal, säilitas GeoPost 2009. aastal oma kasvu nii Euroopas – omandades osaluse kümnes Seur frantsiisiettevõttes Hispaanias - kui ka kui väljaspool Euroopat. GeoPosti müüginumbrid ning ärikasum näitas vastupidavust vaatamata rasketele aegadele. Sama kinnitas ka klientide juurdekasv.

2009. aastal säilitas GeoPost Euroopas juhtiva positsiooni ekspresspakkide kullerveoturul transportides ja toimetades kohale rohkem kui 540 miljonit pakki – seda tänu kõrgekvaliteetsele transpordivõrgustikule Euroopas.

DPD Euroopas

Vedades rahvusvahelises võrgustikus üle 2 miljoni saadetise päevas, on DPD (Dynamic Parcel Distribution) üks juhtivaid pakisaatmisteenuste osutajaid Euroopas. DPD pakiveovõrgustik on Euroopa tõhusaim maismaa transpordivõrgustik, laienedes maailma kõige olulisematesse majanduspiirkondadesse: üle 800 depoo 40 riigis, enam kui 24 000 töötajat ja 18 000 sõidukit.  DPD pakub oma klientidele tooteid ja teenuseid, kattes nende kõik saatmisvajadused alates tava- ja kiirpakkide erinevatest lähetusviisidest kuni individuaalsete kliendilahendusteni, ja seda nii siseriiklikult kui rahvusvaheliselt, KOKKU 220 riigis. DPD juhtideks on Arnold Schroven (CEO) ja John Acton. DPD põhiaktsionär on Prantsuse GeoPost Group, mis on La Poste’i täisomanduses tütarettevõte. GeoPost omab enamus DPD aktsiate (83,32 protsenti) osalust. Vähemusaktsionärid on DPD Systemlogistik GmbH & Co KG ja DPD Zeitfracht GmbH & Co.

DPD Eestis

DPD kaubamärki esindab Eestis DPD Eesti AS. Ettevõte on turul olnud 1996. aastast ning kuulub alates 2004. aasta septembrist GeoPosti koosseisu. DPD Eesti kaudu saab saata pakke 23 EL-i liikmesriiki; Eestisse jõuavad DPD kaudu saadetised 19 EL-i liikmesriigist.

GeoPostist

GeoPost, mis kuulub Groupe La Poste’i alla, on üks juhtivamaid kuller- ja ekspressettevõtteid. Enam kui 230 riigis teenindatakse rohkem kui 300 000 klienti üle terve maailma. Maismaa ekspresspakiveoturul omab GeoPost Prantsusmaal turuliidri positsiooni ning Euroopas ollakse suuruselt teine  kuller- ja ekspressteenuse pakkuja. GopPosti kogukäive moodustas 2009. aastal  3,093 miljardit eurot.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077