Autor: Siim Sultson • 26. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peterburis ja Viiburis ajutine tolliladu suletud

Viiburi tollipunkt ja ajutine tolliladu „Konkord“, Peterburi Piskarjevski tollipost ja ajutine tolliladu „Transfera“ on suure salakauba veo ilmsikstuleku tõttu ajutiselt kinni, teatab Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon (ERAA).

Seoses sellega soovitab ERAA neil, kelle koormad on suunatud nendesse tolliladudesse, teha enne piirile jõudmist ümbervormistus mõnda teise Peterburi tollilattu. 

Peterburi tolli väljastas määruse Viiburi tollipunkti töö ajutiseks peatamiseks mis puudutab kaupade tollivormistust. Sellest teatati 9. märtsil. Tollipunkt on suletud kuni vajalike kontrolltoimingute läbiviimiseni. Tolliametist teatati, et kuni toimub salakauba partii kontroll ja tollipunkti ametialase kontrolli läbiviimine, on tollipunkt suletud ja peale seda avatakse taas täies ulatuses.

2010 aasta veebruari lõpus Vene Föderatsiooni Tolliameti salakauba vastu võitlemise osakonna poolt läbi viidud  kontrolli käigus peeti kinni 22 sõidukit koos kaubaga, mis olid saabunud Viiburi tollipunkti tollivormistuse läbiviimiseks. Koorma kontrollimise käigus ilmnes, et kaup ei vasta sellele, mis oli kirjas kaubasaatelehtedes. Kaubapartii läbivaatamisel selgus, et erinevalt väikese maksumusega laiatarbekaubast olid koormas hoopis riided ja jalatsid, mille tollilõiv oli suur. Samuti ületas kauba kogukaal kaks korda kaubasaatelehtedel deklareeritu.

Vene Föderatsiooni Tolliamet algatas ametialase juurdluse Loode Tollivalitsuse ametnike ja nende alluvate suhtes.

Praegu toimub Viiburis salakaubapartii täielik läbivaatus ja on algatatud kriminaalasi.

Sellest tulenevalt viibib sõidukite tollivormistus Peterburis ja see võtab aega enam kui 10 päeva. Peterburi sissesõidu teedele on tekkinud raskeveokite järjekord, mis osa veokeid takistab tavaliiklust tollipunktide juures. Ekspertide hinnangul on suurte ummikute põhjus Viiburi tollipunkti töö peatumine.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077