Autor: Siim Sultson • 5. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Allando Trailways: tahaks nüüd veidigi kasumit

ASi Allando Trailways juht Ringo Müür loodab tänavu teenida väikest kasumit pärast kaks aastat järjest saadud kahjumit.

Müüri sõnul olid nii 2009. kui ka 2008. aasta transpordiettevõttele väga kehvad aastad.

„Ütleme nii, et kasumiga on nagu on, seda nagunii ei ole,“ märkis Müür. Ta nõustus statistikaameti andmetega, et ettevõtete käibed ja kasumlikkus on kukkunud 2002. aasta tasemele. Tänavuselt aastalt loodab juht väikest kasumit. „Ise arvame, et see peaks isegi reaalne olema,“ rääkis Müür.

Küsimusele, kas autotransporti võiks lausa kahjumlikuks sektoriks tituleerida, vastas Müür, et see kipub jääma piiri peale.  „Mängivad erinevad nüansid, näiteks kuidas parajasti kütuseturg on,“ arutles Müür. „Kui kütusehinnad peaksid ootamatult kiiresti üles ronima, siis mitte kuskilt otsast ei tule kliendid sellega järele,“ teatas ta.

Müür tõdes, et viimase aasta jooksul on autode hulk veoturul oluliselt vähenenud. „Muidugi majanduse elavnedes tekib olukord, kus mingil hetkel on autosid puudu, siis lähevad veohinnad jälle üles,“ arvas ta. Siis transpordiettevõtted vähemalt kahjumit enam ei teeni ja saavad väikse plussiga oma tööd teha, arvas Müür.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077