Autor: Siim Sultson • 22. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair lennukivahetusega lõpusirgel

Lennukipargi uuendamise tulemusel on homsest Finnairi vanim lennuk kuueaastane. Täna läheb viimasele teekonnale viimane 20-aastane lennuk, teatab firma.

Finnairil on lõpusirgel pikamaalendude lennupargi moderniseerimine. 2009. aasta lõpus jõudis kohale  Finnairi viies vastvalminud pikamaalennuk Airbus A330. 2014. aastaks on kavas soetada uus Airbus A350-tüüpi pikamaalennuk. Tänaseks on Finnair vanim lennuk valmistatud vähem kui kuus aastat tagasi. Lennupargi uuendus tagab säästlikuma kütusekulu, vähendab tunduvalt lennuaega ning säästab oluliselt keskkonna saastatust.

Finnairi 20 aastat teeninud viimane seitsmest Boeing MD-11 tüüpi lennukist suundub täna oma viimasele õhusõidule. Lend stardib täna, 22. veebruaril Delhist ja jõuab Helsingi Vantaa lennujaama kell 14.15.

 „Finnairi kauglennuparki on kuulunud seitse Boeing MD-11 tüüpi lennukit, millest viimane teeb täna oma viimase graafikujärgse lennu,“ ütles Finnairi Baltimaade müügidirektor Jan-Michael Nigmann. „Lennule on  end registreerinud ka mitmeid lennundusfanaatikuid, kes õhusõiduki viimasest sõidust soovivad osa võtta,“ lisas Nigmann. 1990. aastal sai Finnair endale esimese McDonnel Douglas (MD-11) lennukimudeli, olles nii esimene lennufirma maailmas, kes antud lennukitüübil opereeris. Lennuk mahutab üle 280 reisija - 252 turistiklassi- ja 30 äriklassireisijat. Tänaseks on Finnair MD-11 lennukitel seljataga 400 000 lennutundi ja rohkem kui 50 000 maandumist ning need on sõidutanud kokku üle 14 miljoni reisija. Boeing MD-11 viimane lennuk valmis aastal 2000. Kokku on toodetud antud lennukimudelit vaid 200 tükki. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077