Autor: Siim Sultson • 20. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam ootab kasahhe terminalidesse

Tallinna Sadam on valmis rajama Kasahstanile naftatoodete, söe-, metalliterminali  ja vahendama kauge partneri kaupu Euroopasse.

Tallinna Sadam on huvitatud Kasahstanile terminali ehitamisest, et viimane saaks turustada Euroopas naftatooteid, metalle, kivisütt. Kasahstani transpordi ja kommunikatsiooniministeerium teatab aseministri kohtumisest Eestis resideeruva Kasahstani Vabariigi aukonsuli Karl Jüri Pihti juhitud delegatsiooniga. Delegatsiooni koosseisus oli ka Kasahstani aukonsul Soomes Seppo Lindroos, teatas Transport Weekly.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna seletusel on tegemist varem peaministrite tasemel toimunud kohtumisest võrsunud uue kontaktiga. Siis väljendas Tallinna Sadam valmisolekut pakkuda Kasahstanile terminaliteenust. Nüüd siis käisid kohtumas aukonsulid. "Ei, midagi konkreetset kahjuks veel pole," vastas ta täpsemate kokkulepete teemalisele küsimusele.

Kaljuranna seletusel on Tallinna Sadam valmis pakkuma kasahhidele oma Muuga terminale sealsete kivisöe, naftatoodete ja metallivoogude vastuvõtmiseks. Vajadusel ollakse valmis ka uusi terminale kaugetele partneritele rajama. Paraku kasahhid veel mõtlevad.

Teisalt aga juba teatud määral kulgevad kasahhi kivisüsi, metallid ja naftatooted Euroopasse läbi Tallinna Sadama. "Me pole nende jaoks must plekk, vaid nad teavad meid," lõpetas Kaljurand lootusrikkalt.

 

 

 

 

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077