Autor: Rivo Sarapik • 30. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vedaja pankrot võis olla tahtlik

Novembris pankrotti läinud, kohalikele ja välismaistele ekspedeerijatele vedusid teostanud Suntox Transport OÜ ajutise pankrotihalduri hinnangul iseloomustas firma juhi tegevust hooletus ja tahtlik püsiva maksejõuetuse tekitamine.

Ajutise pankrotihalduri Urmas Trossi hinnangul oli võlgniku juhtide tegevuses iseloomulik hooletus või vahetult enne likvideerimist isegi tahtlikult püsiva maksejõuetuse tekkimine.

2001. aastal asutatud vedaja mahtus parematel aastatel käibelt 50 suurema vedaja sekka ja teenis ca 22 mln kroonise käibe juures ligi kaks miljonit krooni kasumit.  Firma andis tööd paarikümnele inimesele ja investeeris igal aastal jõudsalt sõidukiparki.

Lisaks veoteenuse pakkumisele tegeles ettevõte ka raskekaaluliste ehitusmaterjalide ehk betoonplaatide ostu-müügi ja kohaleveoga.

Kohtule esitatud dokumendite andmeil tekkisid firmal raskused 2008. aasta septembris-oktoobris, kui vedude maht vähenes ja tänavu lakkas majandustegevus täielikult. Et võlausaldajate nõudeid likvideerimismenetluses rahuldada ei saa, taotles firma omanik ja tegevjuht Kaja Tummeltau pankrotimenetlust.

Aujutise pankrotihalduri poolt kohtule esitatud aruande kohaselt ulatus firma varade hulk 20 000 kroonini, kohustuste suurus võis ulatuda seitsme miljoni kroonini. Ettevõtte poolt valitud likvideerija andmeil oli liisitud autod liisinguettevõtteile tagastatud. Firma maksuvõlg ulatub 885 000 kroonini.

Suntox Transport OÜ pankroti kuulutas novembris välja Pärnu Maakohus.

Ettevõtte omaniku ja tegevjuhiga ei õnnestunud Logistikauudistel kontakti saada.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077