Autor: Siim Sultson • 15. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina laevandus toibutab majandust

Hiina transpordiministeeriumi, riikliku statistikabüroo ja tolliameti andmeil käitlesid sealsed suuremad sadamad selle aasta jaanuarist augustini 4,5 miljardit tonni kaupu, mis on 4,9% enam võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, teatab Transport Weekly.

Hiina laevandusala paistab toibuvat kauge maa majanduses kõige kiiremini. Ühtekokku käitlesid samal perioodil muud rannikusadamad käitlesid 3,1 miljardit tonni kaupu, mis on võrreldes eelmis aasta sama ajaga 4,8% enam.

Samal ajal kasvas jõesadamate kaubakäitlus 5,2% ehk 1,39 miljardi tonnini.

Sellel aastal jaanuarist augustini käitlesid Hiina sadamad 1,4 miljardit tonni kaupu, mis on 3,1% enam kui eelmise aasta samal perioodil.

 

 

 

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077