Autor: Siim Sultson • 6. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi riik kannustab Saabi müüki Koenigseggile

Saabi palvet saada enda müümises General Motorsilt Koenigseggile Euroopa Investeerimispangalt (EIB) laenu 390 miljonit eurot asus tagama Rootsi riik, edastab taloussanomat.fi.

Seega saab vahepeal venima jäänud müük hakata edasi arenema. Rootsi riigisekretäri Jöran Hägglundi sõnul soovib valitsus, et ostu-müügi tehing saaks ellu viidud.

"Kui me ei usuks ettevõtmisse, siis poleks me ka laenu tagama hakanud," lisas ta.

Nüüd siis on Euroopa Komisjoni ülesanne teha kindlaks, et Rootsi riigi poolne tagatise pakkumine oleks seadustega kooskõlas. lisaks uurib komisjon, kas  ettevõtte majandus on korras. Kui komisjonil pole tehingule vastuväiteid, võib EIB hakata menetlema laenutaotlust.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077