Autor: Rivo Sarapik • 8. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Audiitor: Avies peab 2,7 mln nõudeid alla hindama

Juhtkonna hinnangul teenis Avies eelmisel aastal ligi 45% võrra kasvanud käibe juures paarsada tuhat krooni kasumit. Audiitori hinnangul peaks aga lennufirma nõuded alla hindama, mille tulemusel oleks aasta tulemus negatiivne.

142,6 mln kroonini ulatunud käibest tuli enam kui kolmandik Eestist ja veidi vähem Venemaalt. Kolmandal kohal on Austria. Tegevusaladest andsid käibest 85% rahvusvahelised tšarterlennud. Nende 119 mln kroonini ulatunud käive kasvas 45% võrra.

Ärikasumiks kogunes 1,54 mln krooni. Pärast finantskulude mahaarvamist tulemuseks 0,2 mln krooni kasumit.

Samas soovitab lennufirma tulemusi auditeerinud audiitor lennufirmal hinnata nullini 2,4 mln krooni eest nõuded ostjate vastu ja muudest lühiajalistest nõuetest 312 514 krooni. Selle tulemusena peaks lennufirma möödunud aasta finantstulemuseks olema kahjum summas 2,5 mln krooni, mitte aruandes näidatud kasum. Samamoodi peaksid käibevara ja bilansimaht olema 31.12.2008 lõpu seisuga 2,7 mln krooni võrra väiksemad.

Tosina lennukiga opereerinud lennufirma andis mullu tööd 90 põhikohaga ja kahele lepingulisele töötajale. Töötasud moodustasid 27,7 mln krooni. Tegevjuht teenis 636 000 krooni.

Jooksval aastal on põhiülesanneteks kasutatavate lennukite käidu intensiivsuse tõstmine, töö lennukite arvu suurendamise ja lennukitüüpide arvu vähendamise nimel.

Lennutundide mahuks planeerib Aviesi juhtkoht tänavu 3000 lennutundi, mida on enam kui kolmandiku võrra vähem kui aasta tagasi.

Lennufirmal on lühiajalisi laenukohustusi 2,4 mln krooni ja pikaajalisi kohustusi 7,7 mln krooni eest. Viimaseid on kaks korda vähem kui aasta tagasi, kahanemine tuleb kapitalirendikohustuste vähenemisest.

Aviesi omanikfirma on Avies Holding, mille omanikeks 66,6% ulatuses Allan Sollile kuuluv OÜ Baltum Consult ja 33% ulatuses Priit Piilmannile kuuluv OÜ Tristen Trade. Jaanuari lõpuni oli omanikeringis ka Oliver Kruuda, kelle GKG Investeeringute AS omanike seast väljus.

Avies Holdingule kuulub ka lennukite hooldusteenust pakkuv ja mullu tegevust alustanud Avies Maintenance, mis teenis mullu 27,9 kroonise käibe juures 4 647 krooni kasumit.

Lennufirma juht Valentin Manuša ei ole ligi nädala jooksul lennufirma tulemuste kommenteerimiseks aega leidnud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077